nula
Anestezija koja štedi Vaše vrijeme

Anestezija koja štedi Vaše vrijeme

Published by Novae Team on 30th Nov 2022

image

DentalHiTec je francuska tvrtka koja je nastala 1997. godine pod vodstvom oralnog kirurga dr. Alain Villettea. Njegov naum bio je stvaranje proizvoda koji će poboljšati djelovanje i primjenu anestetika u stomatološkim zahvatima. Uz pomoć sina Olivera razvio je prvih nekoliko prototipova i počeo ih distribuirati te se tako dokazao i stvorio DentalHitec kakvog danas znamo, pionira u inovacijama u području lokalnih anestezija.

Glavni proizvodi su električni uređaji u obliku olovke kojima se, kao najnovija inovacija, anestetik primjenjuje u preciznim količinama.

Uređaji su ergonomski oblikovani te pristaju u svaku ruku.

 A person with her arms crossed</p><p>
		Description automatically generated with low confidence                     image

Inovacije tvrtke DentalHiTec bazirane su na teoriji dr. R. Nougéa iz 20. stoljeća koja govori da je najbolji način primjene anestezije što je moguće bliže apeksa, izravno u spužvastu kost. Inovacije u stomatologiji zaslužne su za potpuno mijenjanje procesa rada tokom stomatoloških tretmana – stomatološke jedinice, rendgenski uređaji i instrumenti doživjeli su pravi procvat u zadnjih stotinjak godina. Uzevši u obzir ovaj napredak, iznenađujuće je koliko je malo promjena uvedeno u postupak primjene anestezije, posebice ako znamo da je ovo prvi kontakt pacijenta sa stomatologom te važnost uspostavljanja prijateljskog i ugodnog okruženja lišenog boli.

 

 

DentalHiTec mijenja ovu zastarjelu tradiciju u potpunosti svojim inovativnim značajkama! Nasuprot tradicionalnim oblicima anesteziranja poput infiltracije, intraligamentarne, palatalne i interpulpalne anestezije, DentalHiTec omogućava brzu i bezbolnu anesteziju, bez svih poznatih rizika.

Kako bi se postigla bezbolna primjena anestezije te olakšao posao stomatolozima, stvoren je inovativni sustav koji se koristi bez uporabe pritiska, ubrizgavajući predodređenu količinu anestetika za lokaliziranje njegovog djelovanja.

 

image

 

QuickSleeper5 je najpotpuniji uređaj za primjenu anestezije trenutno na tržištu.  QuickSleeper omogućuje primjenu učinkovite i bezbolne anestezije bez nepotrebnog utrnuća okolnih mekih tkiva. Sa samo jednom injekcijom moguće je anestezirati od 2 do 6 zuba, što olakšava planiranje dugih tretmana, a pacijentu i stomatologu otklanja stres tokom zahvata, posebice kada je riječ o djeci ili osobama sa izraženim strahom od posjeta stomatologu. Uređaj omogućuje primjenu intraosealne anestezije kod djece, ali njegova posebnost leži u mogućnosti primjene intraosealne anestezije i kod odraslih, što ga čini jedinim uređajem sa tom karakteristikom. Bezbolnost tretmana osigurava primjena posebno razvijenih Effitec® igala koje zarezuju tkivo prilikom penetracije (umjesto kidanja tkiva kao kod klasičnih igala), a zahvaljujući svojoj mogućnosti rotacije, lako penetriraju u spužvastu kost odraslih.